De l'Olivetti a Internet. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat (1969-2019)Aquest portal d'internet que visiteu, batejat "El Periodisme al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i El Penedès", és l'evolució lógica del llibre "De l'Olivetti a Internet. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat (1969-2019).


Calia disposar de l'eina i l'espai per poder actualitzar permanentment la base de dades en la qual es fonamenta l'obra escrita i que arrenca de l'època de les tecles de la màquina d'escriure, la prensa, la ràdio i la televisió fins arribar al clic d'internet, la digitalització i les xarxes socials. Durant la part final dels 50 anys analitzats han coexistit els dos mons tecnològics bastint un únic ofici: el periodisme.


Al llibre trobareu l'anàlisi sintètic i estàtic d'aquests 50 anys de periodistes i projectes periodístics en el context socioeconòmic, cultural i polític de les nostres comarques influït pel que passava arreu del món però també amb algunes característiques singulars.


El portal ens ofereix la possibilitat de mantener viva i al dia la base de dades amb el directori de persones, capçaleres i un recull de bibliografía relacionada. Creiem que són uns bons fonaments per motivar i facilitar altres recerques i treballs que puguin venir sobre la feina diària de milers de persones.


La Universitat Rovira i Virgili i el Col.legi de Periodistes de Catalunya són els dipositaris d'aquest espai d'internet pel seu manteniment que també está obert a la col.laboració i a les aportacions dels qui han fet, fan i faran periodisme i comunicació al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès.

Mostra llibre